07 Δεκεμβρίου 2015

Σαλάτες για το εορταστικό σας τραπέζι .....

Υπέροχες σαλάτες που θα κλεψουν την παράσταση τόσο σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση. Σαλάτες για το εορταστικό σας μενού .........


Σαλάτα με σπανάκι, καρύδια και σως ροδιού....







 

 

 

Υλικά:
200 γρ. σπανάκι μπέιμπι, 1 φλ. καρύδια ψύχα, 2 κ.γ. μαύρο σουσάμι, 1 φλ. σπόρια ροδιού
Για την σώς
50 γρ.  χυμός ρόδι, 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
30 γρ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μουστάρδα, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο και λευκό πιπέρ.

Σαλάτα με σπανάκι, κινοά, φέτα ρόδι και σως με μουστάρδα & μέλι  

 




Υλικά:
100 γρ. μπέιμπι σπανάκι, ​200 γρ. μαρούλι και άισμπεργκ, 1 φλ. κίνοα, 2 φλ. χυμό ρόδι, 2 κ.γ. αλάτι, 2 φλ. σπόρους ροδιού, 150 γρ. φέτα.
 

Για την σως:

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή, 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν, 4 κ.σ. μέλι, 2 κ.γ. ξερή τριμμένη Λουΐζα, αλάτι και πιπέρι

σημείωση: Ξεπλένουμε πολύ καλά την κίνοα τρίβοντας καλά με τα χέρια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από το ρόδι το αλάτι και την κίνοα και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
το κίνοα θα έχει φουσκώσει και θα έχει ένα υπέροχο ροδί χρώμα.
Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.


Σαλάτα με κόκκινο λάχανο μήλα κανέλα και σως μουστάρδα μέλι














Υλικά:
1 κόκκινο λάχανο τριμμένο,1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο, 30 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 3 ξυλάκια κανέλα, 6 καρφάκια γαρίφαλο
1 φλ. μηλόξιδο, 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα


Για την σως
80 ml. ελαιόλαδο, 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon, 2 κ.σ. μέλι, χυμό από ένα λεμόνι


σημείωση: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το μήλο, το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί.
Το σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου.

05 Δεκεμβρίου 2015

Cookies με καραμέλα Μέντας......

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με ιδιαίτερη γεύση .....μέντα


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα μέντας
  • 10 καραμέλες μέντας,
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για επικάλυψη
  • 1 πακέτο Ζαχαροκάλαμο 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη μέντα εώς ότου γίνουνε σαν κρέμα
  2. Θρυμματισμένα τις καραμέλες μέντας.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί - να κρυώσει για 30-60 λεπτά.
  5. Ανοίγουμε μπαλιτσες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί .
  6. Ψήνουμε στους 250 ° C για περίπου 12 λεπτά.
  7. Αμέσως πατήστε τα στο κέντρο με το δάκτυλό σας για να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα όπου θα διακοσμήσετε με τις καραμέλες.
  8. Αφήστε τα για μερικά λεπτά να κρυώσουνε.

04 Δεκεμβρίου 2015

DIY τσόχινα Αλεξανδρινά για τα Χριστούγεννα….

Ελάτε να φτιάξουμε υπέροχα τσόχινα Αλεξανδρινά λουλούδια ή αλλίως  Αστέρι της Βηθλεέμ 

σε λευκό και κόκκινο για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας.





Υλικά για ένα μεγάλο και δύο μικρά Αλεξανδρινά: 
  • Εκτύπωση πρότυπου 
  • τσόχα σε  λευκό, σκούρο κόκκινο, και κόκκινο
  • κόλλα υφάσματος
  • μανταλάκια κλιπ
  • διάκορεφτή
  • Κορδέλα ή σπάγγο
Τυπώστε το σχέδιο εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ ή ζητήστε μου να σας το στείλω με e-mail.