07 Δεκεμβρίου 2015

Σαλάτες για το εορταστικό σας τραπέζι .....

Υπέροχες σαλάτες που θα κλεψουν την παράσταση τόσο σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση. Σαλάτες για το εορταστικό σας μενού .........


Σαλάτα με σπανάκι, καρύδια και σως ροδιού....







 

 

 

Υλικά:
200 γρ. σπανάκι μπέιμπι, 1 φλ. καρύδια ψύχα, 2 κ.γ. μαύρο σουσάμι, 1 φλ. σπόρια ροδιού
Για την σώς
50 γρ.  χυμός ρόδι, 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
30 γρ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μουστάρδα, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο και λευκό πιπέρ.

Σαλάτα με σπανάκι, κινοά, φέτα ρόδι και σως με μουστάρδα & μέλι  

 




Υλικά:
100 γρ. μπέιμπι σπανάκι, ​200 γρ. μαρούλι και άισμπεργκ, 1 φλ. κίνοα, 2 φλ. χυμό ρόδι, 2 κ.γ. αλάτι, 2 φλ. σπόρους ροδιού, 150 γρ. φέτα.
 

Για την σως:

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή, 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν, 4 κ.σ. μέλι, 2 κ.γ. ξερή τριμμένη Λουΐζα, αλάτι και πιπέρι

σημείωση: Ξεπλένουμε πολύ καλά την κίνοα τρίβοντας καλά με τα χέρια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από το ρόδι το αλάτι και την κίνοα και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
το κίνοα θα έχει φουσκώσει και θα έχει ένα υπέροχο ροδί χρώμα.
Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.


Σαλάτα με κόκκινο λάχανο μήλα κανέλα και σως μουστάρδα μέλι














Υλικά:
1 κόκκινο λάχανο τριμμένο,1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο, 30 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 3 ξυλάκια κανέλα, 6 καρφάκια γαρίφαλο
1 φλ. μηλόξιδο, 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα


Για την σως
80 ml. ελαιόλαδο, 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon, 2 κ.σ. μέλι, χυμό από ένα λεμόνι


σημείωση: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το μήλο, το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί.
Το σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: