24 Ιουλίου 2015

Γιατί η ζωγραφική είναι τέχνη ….υπέροχες ιδέες για δημιουργίες !!!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα παιδιά μας θέλουνε να περνάνε δημιουργικά τον χρόνο τους. Γι' αυτό σας προτείνω μερικές έξυπνες ιδέες ζωγραφικής για εξωτερικό χώρο που σίγουρα θα αρέσουνε στους μικρούς μας φίλους.

Κιμωλίες, μπαλόνια, βελάκια , χαρτιά, νερομπογιές και άλλα πολλά που θα δείτε πιό κάτω αφήστε στα χέρια των παιδιών και θαυμάστε τα εργα τεχνης που θα δημιουργήσουνε.

Ζωγραφική με μπαλόνιαΘα χρειαστείτε: Μικρά μπαλόνια, χρώματα (να φεύγουνε με το νερό), πλαστικά βελάκια, πινέζες, καμβά ή χοντρό λευκό χαρτί, μηχάνημα γεμίσματος αέρα.

Ρίχνετε μέσα στα μπαλόνια λίγο από το κάθε χρώμα και στην συνέχεια τα γεμίζετε με αέρα. Βάλτε τον πίνακα ή το χαρτί σε ένα σημείο λίγο ψηλά και με την χρήση των πινέζων στερεώστε τα μπαλόνια επάνω του. Στην συνέχεια με τα βελάκια σας τρυπήστε τα μπαλόνια από μακριά και δείτε το αποτέλεσμα.


Ζωγραφική με γρανίτα κιμωλίαςΘα χρειαστείτε: θήκες σιλικονής για γρανίτα, τέμπερες και ξυλάκια για γλυφιτζούρια.
Γεμίστε τις θήκες με τις τέμπερες και βάλτε στην κατάψυξη……έτοιμες για να αυτοσχεδιάσουνε τα μικρά μας παιδάκια…..Ζωγραφική με σπιτικές κιμωλίες
Θα χρειαστείτε: αλέυρι (καλαμποκάλευρο), μαγειρική σόδα,νερό, υγρή μπογιά ακουαρέλα ή χρωστικές ουσίες τροφίμων, ξύδι και μπουκαλάκια squeezy.

Για την ανάμειξη χρησιμοποιείτε ίση ποσότητα νερού ίση ποσότητα αλεύρι και έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα για πολλές ώρες ζωγραφικής…….


Για ακόμα περισσότερες ιδέες για παιχνίδι με τα χρώματα επισκεφτείτε την σελίδα hellowonderful.

Δεν υπάρχουν σχόλια: