24 Απριλίου 2015

DIY Πρωτομαγιάτικα δωράκια !!!

Όλοι μας την Πρωτομαγιά συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στεφάνια για να καλωσορίσουμε το Μάη, παρακάτω θα σας δείξω τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε για το σπίτι μας ή για δωράκι εύκολα και με υλικά που σίγουρα όλοι έχουμε.


Κατασκευές με αληθινά λουλούδια: χάρτινο καλαθάκι & μεταλλικό καλαθάκι 

 
Για το χάρτινο καλαθάκι θα χρειαστούμε μια αυγοθήκη στο μέγεθος που θέλουμε, κορδόνι διακοσμητικό , χώμα και λουλούδια.(η ιδέα είναι από το threescoopsoflove).


Κόβουμε εσωτερικά τις θήκες των αυγών και περνάμε το διακοσμητικό κορδόνι από τις δύο πλευρές, εάν θέλουμε πρίν βάλουμε το χώμα στρώνουμε λίγο νάυλον για να αποφύγουμε το τρύπημα του χαρτιού σε περίπτωση ποτίσματος. Το καλαθάκι μας είναι έτοιμο να διακοσμήσει την πόρτα του σπιτιού μας .....
Για το μεταλλικό μας καλαθάκι θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό κουτί από κονσέρβα ή άλλο οποιοδήποτε μεταλλικό κουτι, σύρμα, διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα, κόλλα, κορδέλα, χώμα και λουλούδια.(η ιδέα είναι από το skiptomylou).Με ένα ανοιχτήρι ή κατσαβιδάκι κάνουμε 2 τρυπούλες και περνάμε το σύρμα, στην συνέχεια κολλάμε το ύφασμα ή το χαρτί και δένουμε με την κορδέλα μας, γεμίζουμε με χώμα και φυτέυουμε τα λουλουδάκια μας.
Χάρτινα διακοσμητικά χωνάκια γεμάτα λουλούδια μια κατασκευή για εσάς που δεν θα μπορέσετε να πιάσετε το Μάη στην εξοχή λόγω υποχρεώσεων.

Θα χρειαστείτε διακοσμητικά χαρτιά κατασκευών ή ένα σέτ έτοιμων διακοσμητικών χαρτιών και στοιχείων για scrapbook (πεταλούδες, λουλούδια, μανιτάρια, κουμπιά και πολλά άλλα).
 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφετίτε το link που μας δίνει την ιδεα και είναι το  afieldjournal.
Για το χάρτινο καλαθάκι θα χρειαστείτε : ένα άσπρο χάρτινο πιάτο, γκοφρέ χρωματιστά χαρτάκια, νερομπογιές, κόλλα και ψαλίδι.


 

Κόβουμε το πιάτο μας στην μέση σαν μισοφέγγαρο και με το άλλο κομμάτι κόβουμε ένα χερουλάκι (την άκρη του πιάτου ) όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Το κολλάμε στην κορυφή και κέντρο του πιάτου μας. Στην συνέχεια ζωγραφίσουμε  με τα χρώματα της αρεσκείας μας πολύ αχνά το πιάτο μας σχηματίζοντας ασσυμετρίες. Κόβουμε τα γκοφρέ χαρτιά μας σε σχήμα λουλουδιού και κολλάμε στο πιάτο μας.Το καλαθάκι μας είναι έτοιμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το everythingexceptthegrill που μας δίνει την ιδέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: