11 Μαρτίου 2015

Μετατρέψτε το παλιό σας τραπεζάκι σε έργο τέχνης !!!

Φίλες μου εάν έχετε διάθεση και φυσικά κάποιο παλιό τραπεζάκι τότε αξίζει τον κόπο να κάνετε την παρακάτω διαδικασία μετατροπής του παλιού τραπεζιού σε νέο με καλοκαιρινά χρώματα και να διακοσμήσετε μια γωνιά του σπιτιού σας. 


Την ιδέα μας την δίνει το thehappyhousie……………Θέλουμε ένα παλιό τραπεζάκι, λευκό ακρυλικό χρώμα που θα είναι το βασικό μας στοιχείο και 3 ακόμα χρώματα ακρυλικά, ένα πινέλο και σκληρό χαρτί (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χαρτόνι χοντρό),τριχιά και πιστόλι σιλικόνης.
Καθαρίζουμε με νερό και σαπούνάδα καλά το τραπέζι μας χωρίς όμως να βραχεί και σκουπίζουμε. Το αφήνουμε εάν θέλουμε μια ημέρα να είμαστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει και στην συνέχεια το βάφουμε σε λευκό χρώμα (ακρυλικό λευκό).

Αφού στεγνώσει το λευκό μας χρώμα με την βοήθεια του σκληρού χαρτιού και έχοντας το κόψει σε τετραγωνάκια τα οποία βουτάμε μέσα στα ακρυλικά μας χρώματα τραβάμε γραμμές επάνω στο τραπέζι σχηματίζοντας έτσι διάφορες ρίγες σε διάφορα χρώματα.
Αφήνουμε τα χρώματα να στεγνώσουνε και στην συνέχεια περνάμε από επάνω πολύ διακριτικά με το πινέλο μας λίγο ακόμα λευκό χρώμα για να έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα.Περιμένουμε να στεγνώσει, εάν θέλουμε από επάνω το περνάμε και με γυαλιστικό σταθεροποιητικό.Αφού έχουμε τελειώσει με το χρώμα τότε είμαστε έτοιμοι να το διακοσμήσουμε. Πέρνουμε την τριχιά και την κολλάμε γύρω από το τραπεζάκι μας με την βοήθεια του πιστολιού σιλικόνης.
Απλά να θυμάστε ότι κάνουμε μια λωρίδα την κάθε φορά και όχι ταυτόχρονα και όλες τις σειρές.
Είναι επίσης στην δική σας κρίση εάν θέλετε να διακοσμήσετε με κοχύλια ή κάποια άλλα διακοσμητικά στοιχεία τοποθετόντας τα επάνω στην τριχιά.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να δείτε το tutorial video παρακαλώ κάντε κλίκ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: