01 Φεβρουαρίου 2015

Valentine's Day Breakfast !!!

Ημέρα των ερωτευμένων 14 Φεβρουαρίου και φέτος τυχαίνει να είναι και ημέρα Σαββάτο που οι περισσότεροι δεν εργαζόμαστε οπότε σκέφτηκα μια πολύ καλή ιδέα για δωράκι στους αγαπημένους μας.

Και δεν απευθύνομαι μόνο σε εμάς τις γυναίκες αλλά και εσείς οι άντρες φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε για εμάς κάτι.

Τι θα λέγατε για ένα πρωϊνό γεύμα "Αγίου Βαλεντίνου"???? 

Έτσι κι' αλλιώς λένε ότι η "καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται" & "ο έρωτας περνάει από το στομάχι". 


Χρωματιστές τηγανήτες σε σχήμα καρδιάς



Ακολουθείστε την κλασσική συνταγή για τηγανήτες, φτιάχνουμε στρογγυλές τηγανήτες και με την βοήθεια  κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε στην μέση το στρογγυλό κομμάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο χυλό μας λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και με την βοήθεια κουπ πατ κόβουμε τηγανήτες σε σχήμα καρδιάς και τοποθετουμε στην μέση από την αρχική που είχαμε αφαιρέσει. Και το αντίθετο ανάλογα με το τη μας αρέσει. Συνοδέψτε τις τηγανήτες σας με υπέροχη μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα φρούτα του δάσους.




Ρολάκια κανέλλας σε σχήμα καρδιάς



Θέλουμε φύλλο σφολιάτας το οποίο κόβουμε σε μικρές λωρίδες, τυλίγουμε 3 μαζί αφού πρώτα τα έχουμε πασπαλίσει με κρυσταλική ζάχαρη και κανέλα και σχηματίζουμε μια καρδιά (φώτο), ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.




Αγαπημένα σπιτικά ντόνατς με γλάσσο κεράσι



ΥΛΙΚΑ: 2 φλιτζάνια αλεύρι, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ½ κουταλάκι του  γλυκού μοσχοκάρυδο, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια,¾ φλιτζανιού γάλα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, 15 κεράσια μαρασκίνο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, ½ κουταλάκι του γλυκού άρωμα κερασιού, 2-4 κουταλιές της σούπας  κρέμα γάλακτος, ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέβουμε καλά. Ψιλοκόψτε τα κεράσια και ρίξτε και αυτά στο μείγμα.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κορνέ για να μπορέσετε να κάνετε τα ντόντας σε σχήμα καρδιάς  προσέχοντας να μην καλύπτει το εσωτερικό κενό της καρδιάς με  το κουρκούτι. 
Για το γλάσσο: Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και αρωματικά σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε σταδιακά το γάλα λίγο λίγο και το χρώμα ζαζαροπλαστικής.
Όταν κρυώσουνε τα ντόνατς βουτήξτε τα από΄τη μια πλέυρα μέσα στο γλάσσο και αφήστε τα να στεγνώσουνε.
Μπορείτε είτε να τα ψήσετε ή να τα τηγανίσετε.



Σφολιατίνια με μερέντα και κομμάτια φράουλας


Θα χρειαστείτε σφολιάτα ή φύλλο κρούστας (δική σας επιλογή), μερέντα, μαρμελάδα φράουλα και κομμάτια φράουλες. Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια σφολιάτας και κάνουμε στη μεση μια μικρή καρδιά όπου και τοποθετούμε την κομμένη φράουλα, γεμίζουμε με μερέντα και μαρμελάδα και κλείνουμε με το αλλο κομμάτι σφολιάτας απο επάνω. Με ένα πιρούνι βοηθάμε στο πλαινό κλείσιμο για να μην βγεί στο ψήσιμο η γέμιση. Περνάμε από επάνω με λίγο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτα.




1 σχόλιο:

polina kaisari είπε...

Τις τηγανίτες θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ευχαριστώ για την όμορφη ιδέα.