27 Φεβρουαρίου 2015

Παιδικό δωμάτιο για δύο !!! Πως θα το οργανώσετε.

Το παιδικό δωμάτιο είναι αναπόφευκτα ένα πρόβλημα για τους γονείς  όταν ο χώρος είναι περιορισμένος και θα πρέπει να το μοιραστούν δύο παιδιά διαφορετικής ηλικίας και φύλου.Το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι λειτουργικό, δίνοντας και στα δύο παιδιά τη δυνατότητα να εξελιχθούν φυσιολογικά και να αναπτύξουν τις προσωπικότητές τους, αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία που τους παρέχει αυτή η συμβίωση. 

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς στη διαμόρφωση του υπνοδωματίου, ώστε να «φιλοξενεί» λειτουργικά και τα δύο παιδιά;

 ΒΗΜΑ 1: Σχεδιασμός παιδικού δωματίου,

Μετρήστε τις διαστάσεις του δωματίου προσεκτικά, ώστε να είστε σε θέση να τοποθετήσετε αργότερα τα έπιπλα κατάλληλα. Μη παραλείψετε να συνυπολογίσετε τη θέση του παράθυρου, της πόρτας και της ντουλάπας, αλλά και χώρο για παιχνίδι και διαδρόμους ανάμεσα από τα έπιπλα. 
ΒΗΜΑ 2: Αγορά κρεβατιού για το παιδικό δωμάτιο,

Η λύση της κουκέτας εξοικονομεί χώρο, αλλά παράλληλα είναι και καλαίσθητη. Συνήθως, στα παιδιά φαίνεται ελκυστική η ιδέα να κοιμούνται στο «προνομιακό» κρεβάτι, που δεν είναι άλλο από το ψηλότερο. 
ΒΗΜΑ 3:  Διακόσμηση παιδικού δωματίου, 
 •  Χρώμα
Μια λύση είναι να βάψετε τους τοίχους σε ένα ουδέτερο χρώμα. Επιλέξτε μέσα από τις αποχρώσεις του λευκού, κρεμ, μπεζ ή των γήινων χρωμάτων. Τα παιδιά μπορεί επίσης να ζητήσουν να χρωματίσετε τον κάθε τοίχο διαφορετικά, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση των ξεχωριστών χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, να είστε προσεκτικοί με την επιλογή των χρωμάτων, ώστε να υπάρχει αρμονία. 

  • Στυλ 
  Επιλέξτε για κεντρικό θέμα ένα γεωμετρικό σχέδιο, για παράδειγμα ρίγες ή βούλες. Διακοσμήστε το δωμάτιο με βάση αυτό το στοιχείο και ζητήστε να αναλάβει το ένα παιδί τα στοιχεία που θα ορίζονται από τις κάθετες ρίγες και το άλλο παιδί, τις οριζόντιες. 


  • Ταπετσαρίες 

  Αν πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, προτιμήστε ένα ουδέτερο θεματικό σχέδιο, όπως η ζούγκλα, ένα νησί ή ένα λούνα παρκ και διαμορφώστε ανάλογα το δωμάτιο. 

  • Μικρότερα έπιπλα και διακοσμητικά, προτιμήστε ραφάκια ή μικρά καδράκια και φωτιστικά δαπέδου για καλύτερη αρμονία στο χώρο τους.
  2 σχόλια:

  Μιχαλοπούλου Καίτη είπε...

  ωραίες ιδεες. ειδικα η φωτο με δωματιο με μπλε και ροζ μπαλες στο τοιχο.
  φιλια
  oiparamythenies

  Giota Mavreli είπε...

  όρεξη και φαντασία να έχουμε οι μαμάδες και μπορούμε να κάνουμε πολλά νομίζω !!!

  Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο