31 Ιανουαρίου 2015

Απόκριες στα Μουσεία της Αθήνας

Αγαπημένοι γονείς οι μέρες της  Αποκριάς όπως γνωρίζουμε ανήκουνε και αυτές στα παιδιά και σίγουρα θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ιδέες για δημιουργηκές εκδηλωσεις για να περάσουνε ευχάριστα τις ημέρες αυτές.Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης: 


Στα ίχνη του Διόνυσου» (Κυριακή15 Φεβρουαρίου, 11:30-13:00 & Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 11:00-12:30 ) τα παιδιά 4-5 χρονών, με αφορμή τις παραδοσιακές γιορτές της Νάξου, θα πειραματιστούν με χαρτιά και εφημερίδες, θα φτιάξουν τις δικές τους «προσωπίδες» και αφού τις φορέσουν θα βάλουν πάνω τους κουδούνια και θα χορέψουν «κουδουνάτους», χορούς με πανάρχαια βήματα και ρυθμό! 


Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Στα αποκριάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης τα παιδιά μπορούνε  να ζωγραφίσουνε και να κατασκευάσουνε τους δικούς τους χαρταετούς, να αυτοσχεδιάσουνε, να δημιουργήσουνε παραμύθια, να… ταξιδέψουνε στην Ινδία αλλά και να πετάξουνε χαρταετό στον λόφο Φιλοπάππου και να γευτείτε μαζί τα Κούλουμα στο «Atelier Σπύρου Βασιλείου». Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου .......δείτε περισσότερα.....


Μουσείο Πειραμάτων

Αυτές τις απόκριες στο Μουσείο Πειραμάτων τα πολύχρωμα μπαλόνια, οι σερπαντίνες κι ο χαρτοπόλεμος αλλάζουν χρήση και στα χέρια των παιδιών γίνονται υλικά για πειράματα! 

Τα αποκριάτικα μπαλόνια θα φουσκώσουν με τη βοήθεια της χημείας και θα γίνουν πρώτη ύλη για πειράματα στατικού ηλεκτρισμού. Ο μαγνητικός κλόουν ξεχωρίζει μόνο τα σιδερένια αντικείμενα, που έλκονται από τον μαγνήτη και ο κλόουν του αέρα κρατά τα μπαλάκια ψηλά. 

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το μουσείο Συναισθημάτων διοργανώνει αποκριάτικα εργαστήρια Σαββατοκύριακου για μικρούς και μεγάλους. Το εργαστήρι «Αν Ήμουν… τι θα Ήμουν» είναι ένα αποκριάτικο και όχι μόνο εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι «το κινέζικο πορτραίτο μου». Αν ήμουν ζώο, αν ήμουν χρώμα, αν ήμουν φαγητό, αν ήμουν ήρωας παραμυθιού, αν ήμουν…τι θα ήμουν; Ένα δημιουργικό κινητικό και εικαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Παιδικό Μουσείο


Ο Φεβρουάριος είναι γεμάτος εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-6 χρονών. Το Σάββατο 14 και τη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο πρόγραμμα με τίτλο «Μια μάσκα ζω(ο )ντανή!» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τα ζώα, να πειραματιστούν με την έννοια της συλλογής και να κατασκευάσουν τις δικές τους μάσκες με οδηγό… το αγαπημένο τους ζώο! 
Ελληνικός Κόσμος 

Αποκριάτικο χρώμα αποκτούν αυτό το μήνα και κάποια από τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο». Τα παιδιά από 5 ως 12 ετών γνωρίζουν τις πιο διάσημες μεταμορφώσεις της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και παρασύρονται σ’ ένα κόσμο «μαγικό» στο πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις: Όταν θεοί και ήρωες μας ξεγελούν…» (Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ), όπου με έμπνευση από την Ήρα, το Δία, την Αθηνά και άλλους θεούς επινοούν τη δική τους μεταμόρφωση! 
δείτε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: