14 Νοεμβρίου 2014

DIY Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια!!!

Υπέροχες  ιδέες για μικρά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δεντράκια που σίγουρα θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας. Δημιουργήστε αρκετά και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα. 


Δεντράκι no1 : Θα χρειαστείτε μεταλλικά μικρά γλαστράκια,μικρά κλαράκια δέντρου, βαμβάκι, κομμάτια από εφημερίδα, κορδέλες λεπτές και διακοσμητικά κουμπάκια.
Γεμίζετε το γλαστράκι με τα κομμάτια εφημερίδας- βαμάκι και μέσα στερεώνετε το κλαδάκι, στην συνέχεια τυλίγετε γύρω από αυτό το βαμβάκι σας όπως στην εικόνα και δένετε τιε κορδέλες αφού πρώτα περάσετε μέσα σε αυτές το κουμπία σας. Για να έχουνε απόσταση τα διακοσμητικά στοιχεία καλό θα είναι κάθε φορά που περνάτε ένα να κάνετε και ένα μικρό κόμπο.Για τα δεντράκια 2- 6 θα χρειαστείτε χαρτόνι έτσι ώστε να δημιουργήσετε έναν κώνο όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Δεντράκι no2: Αφού φτιάξετε τον χάρτινο κώνο σας θα περάσετε όλη την χάρτινη επιφάνεια με την ειδική κόλλα mode podge και θα περάσετε ασύμετρα τις κορδέλες σας (κορδονάκια ), ξαναπερνάτε με ένα πινέλο μια στρώση κόλλα από πάνω και περιμένετε να στεγνώσει πολύ καλά. Αφού στεγνώσει και έχουνε σταθεροποιηθεί οι κορδέλες αφαιρούμε με πολύ προσοχή το χαρτόνι μας και απλά θαυμάζουμε το αποτέλεσμα.
Δεντράκι no3: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον κώνο και απλά χρησιμοποιούμε γούνινα στοιχεία (κομμάτια από διάφορα υφάσματα) κολλώντας τα γύρω γύρω από το δεντράκι μας. Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε μεταλλικά γλαστράκια που έχουμε γεμίσει με χαρτί ή χώμα και τοποθετούμε μέσα ένα κλαδάκι ή άλλο ξύλινο αντικείμενο. Επάνω σε αυτό κολλάμε τον κωνο εσωτερικά.Δεντράκι no4: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον κώνο και στην συνέχεια έχοντας κόψει μικρά κομμάτια από διάφορα χρωματιστά φύλλα χαρτιού τα κολλάμε γύρω - γύρω μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Δεντράκι no5: Ακολουθούμε την διαδικασία με των κώνο και χρησιμοποιούμε για την διακόσμηση κομμάτια - κόκκους καφέ ή ξηρούς καρπούς, μικρή γιρλάντα με πέρλες και μικρά φιογκάκια.
Δεντράκι no6: Ίδια διαδικασία με τον κώνο ακολουθείτε και εδώ απλά θα χρησιμοποιήσετε φαρδιά χρωματιστά κομμάτια υφάσματος για την διακόσμηση.

πηγή κατασκευής δεντρων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: