10 Νοεμβρίου 2014

Λικέρ Ρόδι ....

Καλωσορίστε την καινούρια χρονιά, σκορπίζοντας για γούρι τους σπόρους του στο κατώφλι των σπιτιών σας και κερνώντας τους καλεσμένους σας με υπέροχο σπιτικό λικέρ ρόδι.

Υλικά για 1500 ml λικέρ ρόδι:
  • 1 κιλό σπόρους ροδιού
  • 750 γρ. ζαχαρη
  • 1 γλυκάνισο ή 1 γαρίφαλο
  • 750 ml βότκα ή τσίπουρα


Οδηγίες κατασκευής: 

Βάζετε τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη και το γλυκάνισο ή γαρίφαλο σε μια μεγάλη γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς. Κλείνετε καλά τη γυάλα και την αφήνετε για 1 μήνα μέσα στο σπίτι, σε ένα ζεστό σημείο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάτε δυνατά τη γυάλα για να διαλύεται η ζάχαρη. Μόλις περάσει ο μήνας σουρώνετε καλά το μείγμα σε μια λεπτή σήτα ή τούλι, πιέζοντας όσο γίνεται τους σπόρους με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνω στο υγρό τη βότκα ή το τσίπουρο,(το τσίπουρο έχει πιο βαριά μυρωδιά και γεύση, ενώ η βότκα έχει πιο ουδέτερη και ντελικάτη γεύση). 
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το ποτό σε ένα μπουκάλι. Το αφήνετε για καμιά δεκαριά μέρες για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματά του και το σερβίρετε.

2 σχόλια:

Eleana-My Home My Memories είπε...

Πες πες.. Εντάξει με πείσατε.. θα φτιάξω!!! :)) Ένα κιλό πόσα ρόδια είναι??

Giota Mavreli είπε...

Καλημέρα Ελεάνα, λοιπόν για να έχεις 1 κιλό σπόρους ρόδι να υπολογίσεις να αγοράσεις 1 1/2 κιλό ρόδια εγώ πέρυσι που έφτιαξα τόσο πήρα εάν αφαιρέσεις το εξωτερικό θα σου μείνει περίπου 1 κιλό.
Ελπίζω να βοήθησα !!!

Καλή επιτυχία!!!!!!