01 Ιουλίου 2014

6 υπέροχες ιδέες για παιχνίδι !!!

Παιχνίδι και διασκέδαση πάνε πάντα μαζί,  γι' αυτό και εγώ έψαξα και βρήκα 6 υπέροχες ιδέες για να περάσουνε τα παιδιά δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού.

Γιά όλες τις παρακάτω κατασκευές θα χρειαστείτε πλαστικά κουτιά αποθήκευση σε μέγεθος που εσείς επιθυμείτε. 

  • Ένα μικρό αγρόκτημα 

Για την δημιουργία του αγροκτήματος θα χρειαστείτε: πλαστικά ζώα, τρακτέρ,διάφορά φρούτα (μήλα), κομμάτια ξύλου (πέλλετ), καλάθια για τα μήλα, φύλλα και ένα ανθρωπάκι πλαστικα που θα αντιπροσωπεύει τον αγρότη. 

Είναι ευκαιρία να εξηγήσουμε στα παιδιά τη σημαίνει αγροτική ζωή, πως τρώνε και τι μας προσφέρουνε οι αγελάδες και τα πρόβατα. Να τους μιλήσουμε για την γεωργία και την κτηνοτροφία, πως γίνετε η συγκομιδή των καρπών (φρούτων και λαχανικών) και πόσο καλό είναι να μπορούμε να έχουμε δικά μας και πάντα φρέσκα προϊόντα.
  • Ένα μικρό ενυδρείο - λιμνούλα - βυθόςΓια την κατασκευή θα χρειαστείτε το κουτί αποθήκευσης, διάφορα πλαστικά ψαράκια , πλαστικά φυτά και πολλές πετρούλες και κοχύλια τα οποία μπορείτε να μαζέψετε στην θάλασσα και φυσικά νερό. 

Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για την ζωή στην θάλασσα και να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα στα παιδιά μας.

  • Πάρκο των δεινοσαύρωνΓια την κατασκευή θα χρειαστείτε ένα κομμάτι μοκέτας (τύπου γκαζόν ), δεινοσαυράκια διάφορα είδη, ένα κομμάτι χαρτόνι  (κόβουμε από χαρτοκούτι για να είναι χοντρό), πλαστελίνες για να φτιάξουμε δεντράκια και σπηλιές και πετρούλες.

Νομίζω ότι θα τους αρέσει να μάθουνε για τους δεινόσαυρους και την ιστορία τους αρκεί να έχουμε διάθεση και κέφι να τους διηγηθούμε όλα όσα ξέρουμε.


  • Μικρό εργοτάξιο


Θα χρειαστείτε άμμο ή χαλικάκι και πολλά πολλά μηχανήματακια και εργαλειάκια. Μπουλτόζες, γερανοί, φτυάρια, φορτηγάκια και ότι άλλο διαθέτεται.

Σίγουρα θα μας κάνουνε την βεράντα όλο χώματα και χαλίκια αλλά θα μάθουνε με πόσο κόπο και τη συνεργασιά χρειάζετε μεταξύ πολλών ατόμων για να καταφέρεις να δημιουργήσεις ή να χτίσεις κάτι.


  •  Το κυνήγι του χαμένου θυσαυρούΘα χρειαστείτε ή κουτί αποθήκευσης ή ένα μεγάλο κουβά, πολύ άμμο θαλάσσης και πολλά ψεύτικα κοσμήματα και νομίσματα. Και φυσικά φτυράκια. Τι λέτε ποιός θα βρει τα περισσότερα? 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αλλά θα μάθουνε ότι για να βρείς πρεπει να κουραστείς.  •  Ένας όμορφος κήπος


Θα χρειαστείτε ψεύτικο γκαζόν ή πράσινο  ρύζι (βαμμένο ρύζι με νερομπογιές), πασχαλίτσες , πεταλούδες και άλλα διαφορα ζωύφια, μικρά πλαστικά δεντράκια και λουλουδάκια (ή αληθινά) και ποτηράκια πλαστικά για να δημιουργήσετε και τις μικρές τους φωλίτσες.
πηγή:innerchildfun.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: