17 Ιουνίου 2014

Μπισκότα με κρέμα και ζελέ λεμονιού.....

Καλοκαιρινό και πολύ δροσιστικό γλυκό:  μπισκοτάκια βουτηγμένα σε κρέμα και ζελέ με άρωμα και γεύση λεμονιού.





Υλικά
: 24 μπισκότα πτι-μπέρ
Για την κρέμα
  • 500ml φρέσκο γάλα πλήρες 
  • 70g ζάχαρη 
  • 30g κορν φλάουρ 
  • 1 αυγόξύσμα ενός λεμονιού

Για το ζελέ
  • 500ml νερό 
  • 2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule 
  • 90g ζάχαρη 
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.
ΖΕΛΕ  Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Σε 6 γυάλινα μπωλ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει (δεν πρέπει να παγώσει). Πριν δέσει βυθίζουμε τα μπισκότα μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπώλ) και σερβίρουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: