02 Μαΐου 2014

Σπιτική λεμονάδα με άρωμα λεβάντας !!!

Μια δροσιστική αλλά ταυτόχρονα αποτοξινωτική και γεμάτη βιταμίνη C λεμονάδα με πολύ απλά βήματα και αγνά υλικά.


Υλικά: 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μαύρη), 2 φλιτζάνια βραστό νερό,1 ματσάκι φρέσκια λεβάντα,1 φλιτζάνι στυμμένο χυμό λεμονιού (5 με 6 λεμόνια), 2 με 3 φλιτζάνια κρύο νερό και 2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες.




Εκτέλεση: Πλένουμε τη λεβάντα και κόβουμε μόνο τα λουλούδια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη λεβάντα και τη ζάχαρη και την τρίβουμε ή την χτυπάμε σε ξύλινο γουδί. Βάζουμε το νερό να βράσει και το ρίχνουμε  στο μπολ με τη λεβάντα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20' λεπτά περίππου για  να βγάλει το άρωμά του. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε για να μην έχει κουκούτσια. Περνάμε  το αφέψημα  της λεβάντα από το σουρωτήρι και πετάμε τα λουλουδάκια. Τέλος ανακατεύουμε  το αρωματισμένο νερό με το λεμόνι και το κρύο νερό. Σερβίρετε  με μπόλικο πάγο και ροδέλες λεμονιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: