30 Απριλίου 2014

Πρωτομαγιά σε υπέροχα μονοπάτια της Αττικής !!!

Εάν αγαπάτε την πεζοπορία και θέλετε να εκμεταλευτείτε την αυριανή ημέρα τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα από τα παρακάτω μέρη της Αττικής  και να περάσετε υπέροχες οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.


Μόλα – Κατσιμίδι: Εύκολη, κατηφορική διαδρομή διάρκειας περίπου δύο ωρών, που καταλήγει στις ταβέρνες του Κατσιμιδίου, για το απαραίτητο μεσημεριανό που θα αναπληρώσει τις χαμένες σας θερμίδες. Η διαδρομή περνά μέσα από πυκνά ελατοδάση και απολαμβάνει πανοραμική θέα στον ευβοϊκό κόλπο.
 Καταφύγιο Μπάφι – Θρακομακεδόνες: Το δημοφιλέστερο ίσως μονοπάτι της Πάρνηθας, κατηφορίζει από το Καταφύγιο Μπάφι στους Θρακομακεδόνες, περνώντας μέσα από ένα υπέροχο ελατοδάσος αρχικά και από την φαντασμαγορική Χαράδρα της Χούνης στη συνέχεια. Η διαδρομή διαρκεί περί τις δύο ώρες.
Αγία Τριάδα – Σκίπιζα : Άλλη μία εύκολη διαδρομή, με ήπιες κλίσεις, διάρκειας δύο περίπου ωρών. Ξεκινά από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και διασχίζει ολόκληρο το ελατοδάσος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Απολαμβάνει πανοραμική θέα στη Δυτική Αττική, και γίνεται άνετα και καλοκαίρι, καθώς έχει σκιά στα περισσότερα σημεία της. 

Η Λίμνη του Μαραθώνα βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της, με τα ακίνητα νερά της να λαμπυρίζουν κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και η απόσταση είναι μικρότερη του μισάωρου από την Κηφισιά. 
Δύο από τις ωραιότερες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με επίκεντρο τη λίμνη είναι οι εξής: Πύργος Οινόης – Φράγμα: Εξαιρετικά ειδυλλιακή κυκλική διαδρομή, συνολικού μήκους 8,2 χιλιομέτρων (και διάρκειας περίπου τριών ωρών) που περνά μέσα από μερικά εκ των πλέον ανεξερεύνητων τοπίων της Αττικής. 
Συναντά στο δρόμο της ελάχιστα έως καθόλου αξιοποιημένα αξιοθέατα όπως τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το Ιερό του Πυθίου Απόλλωνος, ένα πιστό αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων που βρίσκεται στους Δελφούς. 

Διασχίζει ένα τμήμα του πανέμορφου φαραγγιού της Οινόης με τα πλατάνια του, και καταλήγει σε ένα σημείο με πανοραμική θέα στη Λίμνη του Μαραθώνα, πριν γυρίσει πάλι πίσω. 

 Ο Γύρος της Λίμνης: Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν για τη Λίμνη του Μαραθώνα, είναι ότι πίσω από το επιβλητικό της φράγμα απλώνεται ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων, στην καρδιά του οποίου δύσκολα πιστεύει κανείς ότι βρίσκεται στην Αττική. Η διαδρομή είναι ιδανική και για ποδήλατο. 


Να περάσετε μια όμορφη Πρωτομαγιά ......................


1 σχόλιο:

Dimitra είπε...

Καλό μήνα Γιώτα!!! Με ήλιο και χαρά.
Τι όμορφες ιδεες για εκδρομουλες. Εκτος απο τη Λιμνη Μαραθωνα δεν γνωριζα τις υπολοιπες.
Φιλια πολλα