06 Δεκεμβρίου 2013

Gingerbreads biscuits !!!


Αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε μπορείτε να  κάνετε τρύπες με την βοήθεια ενός ίσιου κορνέ και να περάσετε κορδέλες να τα τυλίξετε με ένα  υπέροχο χαρτί περιτυλίγματος και να τα προσφέρετε στους φίλους σας.




Υλικά: 


  • 380 γρ.  αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μικτά μπαχαρικών(κανέλα, γαρύφαλο)
  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο 
  • 340 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 1 χτυπημένο αυγό


επιπλέον θα χρειαστείτε: 

  • ζάχαρη άχνη
  •  smarties ή άλλα γλυκάκια για την διακόσμηση
  • χρώμα ειδικό για τρόφιμα



Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C 
Κοσκινίστε τα παρακάτω υλικά : αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μπαχαρικά και αλάτι σε ένα μπολ. 
Σε ένα μεγάλο ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη . Σταδιακά προσθέστε το χτυπημένο αυγό σας .
Προσθήκη το κοσκινισμένο μείγμα σας σιγά σιγά. Ζυμώστε σιγά σιγά μεχρι να μην κολλαέι στα τοιχώματα του μπόλ.Αν εξακολουθεί να είναι πολύ υγρό και να κολλάει τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Πασπαλίστε την επιφάνεια  εργασείας μας και τον πλάστη με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε περίπου 0,5 εκατοστά σε πάχος .

Χρησιμοποιήστε κουπ πάτ ή  ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε τα σχηματάκια μας. Επιλέξτε σχεδιάκια όπως  κάλτσες, δέντρα, αστέρια, καρδιές, καμπανούλες  και να δοκιμάσετε έναν τάρανδο !
Μόλις τα κόψετε  τοποθετήστε τα σε δίσκους, εάν σας περισεύει ζύμη τότε την ξανακάνετε μια μπάλα και τοποθετήτε στο μπόλ και την ξανανοίγετε όταν θα είστε έτοιμοι για το επόμενο ταψάκι σας.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει . 

Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με απράδι μέχρι να γίνει ένα παχύρεστο υλικό και ρίχνουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής , με το γλάσσο που έχουμε δημιουργήσει διακοσμούμε τα μπισκοτάκια μας με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

2 σχόλια:

Dimitra είπε...

Πολύ φανταστικά!!!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.

FLORA GIA είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Μόνο που δεν κατάλαβα τις καρδούλες τις ζωγραφίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής αφού έχει στεγνώσει το γλάσο;
Αν θέλεις απάντησέ μου στο mail.
flora27031960@gmail.com