05 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με πτι - μπερ !!!

Αχ το αγαπημένο μου σπιτάκι, είναι το πιο όμορφο γλυκό δωράκι που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας τώρα τα Χριστούγεννα.

Μια εύκολη συνταγή με θεαματικά αποτελέσματα αρκεί να βάλετε καλή διάθεση και φαντασία.




ΥΛΙΚΑ: 

  • 11 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μπισκότα τετράγωνα και μπορείτε για να φτιάξετε και μεγαλύτερο σπιτάκι να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα μεγαλύτερα που ή έχετε αγοράσει ή έχετε φτιάξει εσείς.)
  • Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.






Για το γλάσο διακόσμησης:
  • 2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
  • 330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο,κόκκινο.






Για την σύνδεση των μπισκότων:
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.






Δείτε παρακάτω την διαδικασία κατασκευής 




Διαδικασία κατασκευής:





  1. Σε ενα αντικολητικό σκεύος (μόνο αντικολητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολλή χαμηλή θεμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζινας) ανακατεύοντας με ενα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατι καίγεται πολυ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
  2. Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκοτα για την βάση σχηματίζοντας ενα τετράγωνο βουτώντας την ακρη του μπισκοτου που θα ειναι το σημειο ενωσης στην ζεστη καραμελλα. Σταθεροποιείται αμέσως. Τα κολλαμε γρηγορα.
  3. Κατόπιν σχηματίζουμε απο πανω με 4 μπισκότα ενα κουτάκι παραλληλόγραμμο δηλ., οι δυο πλευρές ειναι πιο μεγάλες, το οποιο και κολλαμε στην βάση.
  4. Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κοβουμε με πριονωτό μαχαιρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
  5. Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαινές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν ειναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλασο.
  6. Γλάσο διακόσμησης : Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.
  7. Κατόπιν την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.
  8. Μπορείτε εκτός από το γλάσο να βάλετε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και να τα φτιάξετε όμορφα δωράκια.


1 σχόλιο:

miranta είπε...

Πανέμορφα είναι ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικές οδηγίες!