24 Δεκεμβρίου 2013

Οινικά Μυστικά !!!!

Αγαπημένες μου φίλες αν και τελευταία στιγμή ας δούμε τι κρασί και πως θα το προσφέρουμε αύριο στους καλεσμένους μας.


 Θερμοκρασία: 

Το κρασί πρέπει να μας δροσίζει χωρίς να είναι παγωμένο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τους 17- 18 βαθμούς και βέβαια να μην είναι κάτω από 7-8 βαθμούς γιατί σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες χάνει πολλά από τα γευστικά του αρωματικά χαρακτηριστικά.


  • Λευκά, γλυκά και αφρώδη κρασιά 5-9 c
  • Λευκά, ξηρά και ροζέ κρασιά 8-12 c
  • Νέα, κόκκινα κρασιά 12-16 c
  • Κόκκινα παλαίωσης 16-18 c





Σερβίρισμα:

Για λευκά κρασιά χρησιμοποιούμε τα μικρά κρασοπότηρα, ενώ για τα κόκκινα και ειδικά παλαιωμένα τα μεγαλύτερα κρασοπότηρα. Για τα γλυκά κρασιά καλό είναι ένα ποτήρι με σχετικά κλειστά χείλη.


Αρμονία φαγητού και κρασιού:

  • Πολύ αρωματικά πιάτα - ανατολίτικη κουζίνα αγαπούν το λευκό εκρηκτικό  υψηλής αρωματικά γκάμας όπως είναι η Μαντινεία.
  • Ένα πιάτο με έντονα αρώματα μπαχαρικών και πικάντικη γεύση ταιριάζει καλύτερα με ένα παλαιωμένο κόκκινο.
  • Ένα πιάτο με γλυκιά γεύση αναζητά ένα κραί πλούσιο σε αλκοόλ και αρκετά γλυκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: