29 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να δημιουργήσουνε, να φανταστούν, να χορέψουνε, να αυτοσχεδιάσουνε και να αναπτύξουνε συναισθήματικές και σωματικές ικανότητες.Έψαξα και βρήκα μερικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και εσείς θα διαλέξετε πιό ταιριάζει στο δικο σας παιδί.

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, 

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Τα Μανταλάκια» προσκαλεί μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά σε ένα πρωινό αφιερωμένο στη μαγεία των Χριστουγέννων.Εργαστήρια θαυμάτων (καλικατζαράκια, χριστουγεννιάτικα δεντράκια) , ονειροζυμώματα (ζαχαροπλαστική δημιουργία μπισκότων), θεατρικό παιχνίδι.

Ιωάννου Ζερβού 1ΟΑ, Σταυρός Αγίας Παρασκευής
210 6033553 & 210 6034726Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 & Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει δύο χριστουγεννιάτικα εργαστήρια κατασκευής στολιδιών την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 για παιδιά 5-8 ετών και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 για παιδιά 8-12 ετών. 
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 
για παιδιά 5-8 ετών 
Ώρες: 11:30 - 13:00
Σκοπός του εργαστηρίου είναι το παιδί μέσα από μια απολαυστική διαδικασία δημιουργίας να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να εξελίξει τη λεπτή κινητικότητα. Παράλληλα του δίνεται η ευκαιρία να πειραματιστεί μέσα από ετερόκλητα υλικά και να συνθέσει κατασκευές πρωτότυπες με γνώμονα τόσο τη φαντασία του όσο και την εφευρετικότητα του.

Το παιδί χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνει μόνο του χριστουγεννιάτικα στολίδια για να διακοσμήσει το δέντρο. Στο τέλος του εργαστηρίου, του προσφέρεται ένα αγγελάκι φτιαγμένο από ζυμαρικά το οποίο μπορεί να χρωματίσει μαζί με τους γονείς του στο σπίτι.


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης με αφορμή το παραμύθι «Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Για παιδιά 3-6 ετών: 5:00μ.μ. -6:00μ.μ. 
Για παιδιά Δημοτικού: 6:00μ.μ. – 7:00μ.μ. 

 Η "Δημιουργική Κίνηση" απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια και χρησιμοποιεί το σώμα ως μέσo έκφρασης. δίνει το πλαίσιο και τα κατάλληλα ερεθίσματα για την σωστή εργασία με το σώμα και τον ειλικρινή αυτοσχεδιασμό. 
Μέσα από τις δραστηριότητες του μαθήματος τα παιδιά θα κινούνται, χορεύουν, προτείνουν, φαντάζονται, αυτοσχεδιάζουν και αναπτύσσουν σωματικές, συναισθηματικές και αντιληπτικές ικανότητες. 
Το χριστουγεννιάτικο μας εργαστήρι είναι βασισμένο σε μια χαρούμενη και γεμάτη κινητικές δραστηριότητες διασκευή του παραμυθιού του 'Οσκαρ Ουάιλντ "Ο εγωιστής γίγαντας". 
Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, e-mail: info@akademeia.gr,Δεν υπάρχουν σχόλια: