12 Ιουνίου 2013

DIY Soft Baby Blocks - Υφασμάτινα τουβλάκια !

Τα υφασμάτινα τουβλάκια ήταν από τα πρώτα παιχνίδια του γιού μου, απαλό ύφασμα με ζωηρά χρώματα και κουδουνάκια.

Σίγουρα είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια για τα μωράκια, γι΄αυτό και εγώ σας προτείνω να τα φτιάξετε μόνες σας εάν όχι για τα δικά σας παιδιά γιατί μπορεί πλέον να έχουνε μεγαλώσει αλλά  για να τα χαρίσετε  ένα άλλο αγαπημένο σας  μωράκι.http://www.allpeoplequilt.com


Χρειαζόμαστε κομμάτια υφάσματος με έντονα χρώματα και σχέδια, αφρολέξ ή τούλι, ψαλίδι και μηχανή ραψίματος ή βελονάκι και κλωστή .


Για το κάθε μας  τουβλάκι χρειαζόμαστε να κόψουμε 6 όμοια τετράγωνα (ύφασμα) στην συνέχεια πρέπει να τα ράψουμε ενώνοντας τα στις άκρες και πρίν ράψουμε το τελευταίο κομματάκι να το γεμίζουμε ή με αφρολέξ ή με τούλι για να είναι μαλακό. Υπεροχη ιδέα είναι εάν έχουμε κάποιο διακοσμητικό ή κάποιο παιχνίδι παλιό που διαθέτει καμπανούλες να τις βάλουμε και αυτές μέσα έτσι ώστε να κάνουνε και θόρυβο κουδουνίστρας.

Επίσης μπορούμε να σχεδιάσουμε γραμματάκια πάνω στο ύφασμα να τα κόψουμε και να τα ράψουμε και αυτά επάνω στα τουβλάκια μας σχηματίζοντας κάποια λέξη όπως " baby" ¨αγάπη¨ ,¨να ζήσεις¨..........ή το όνομα του μωρού.

Προσοχή : σε περίπτωση που τα ράψουμε στο χέρι με βελόνι και κλωστή να είναι πολύ κοντά ραμμένο και να προτιμήσετε τούλι για γέμισμα σε περίπτωση που ανοίξει  να μην είναι επικίνδυνο για το μωρό.


http://www.make-your-own-baby-stuff.com/baby-blocks.html


http://www.sewfun.com/2009/11/04/how-to-make-perfect-fabric-baby-blocks/

1 σχόλιο:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Συμφωνώ, εξαιρετική ιδέα για τα παιδιά!