04 Ιουνίου 2013

Υπέροχα Ξύλινα μικρά Καραβάκια !

Θα σας παρουσιάσω μια πανέμορφη καλοκαιρινή κατασκευή που ανακάλυψα στο alisaburke.blogspot.gr  , ξύλινα διακοσμητικά καραβάκια.Θα χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στην παραλία και να μαζέψετε διάφορα κομμάτικα από ξυλαράκια.
Να αγοράσετε διάφορα κομμάτια ύφασμα ή χαρτί λίγο χοντρό με διάφορα σχέδια και ξυλάκια (σουβλάκια). 
Μπορείτε επίσης να επιλέξεται λευκό χαρτί και να το ζωγραφίσεται εσείς με  χρώματα και σχέδια της επιλογή σας.Χρησιμοποιείστε χρώματα ακρυλικά και βερνίκι ειδικό για να περάσετε το ξύλο εάν θέλετε να δώσετε ένα χρώμα στο καραβάκι σας, κόψτε το ύφασμα ή το χαρτί σε διάφορα μεγέθη και σχήματα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούνε για τα πανιά.
Τοποθετήστε και κολλήστε το ξυλάκι (σουβλάκι)  σε μια τρύπα που πιθανόν να έχει το ξύλο (σε περίπτωση που δεν έχει μπορείτε να δημιουργήσετε μια με τη βοήθεια μιας βίδας ή ενός καρφιού απλά το τοποθετήτε το χτυπάτε λίγο και το αφαιρείτε).
 Στο τέλος κολλήστε επάνω στο ξύλινο καλαμάκι τα πανία σας και διάφορα σημαιάκια εάν θέλετε , το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει . 

Κάθε καράβι και ένας διαφορέτικος προορισμός , αφήστε την φαντασίας σας ελεύθερη και ταξιδέψτε μαζι με αυτά .........................Μπορείτε να διακοσμήσετε μια γωνιά  του σπιτιού σας, να τα χαρίσεται και ακόμα εάν έχετε τη βάφτιση του μικρού σας και οι καλεσμένοι σας είναι λίγοι και καλοί μπορείτε να ετοιμάσεται το καραβάκι για να δημιουργήσεται μια υπέροχη μπομπονιέρα.

Tips: εάν το καραβάκι χρησιμοποιηθεί για βάφτιση ή για δωράκι μην ξεχάσετε στην κάτω πλεύρά να γράψετε την ημερομηνία και το όνομα. 

2 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πολύ δημιουργική πρόταση κι επειδή διαθέτω μερικά ξυλάκια θα βάλω άμεσα μπρος!

Νίκη είπε...

Όλα τα καραβάκια είναι καταπληκτικά!!!