14 Μαΐου 2013

Εγκυμοσύνη και ομορφιά !

Εννέα μήνες ? Ναι και βέβαια μπορείτε να είστε  πιο όμορφες  κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης απλά προσαρμοστείτε στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις του σώματος και της επιδερμίδας σας.Είμαι έγκυος? 

Τι πρέπει να τρώω τώρα, τι καλλυντικά μπορώ να χρησιμοποιήσω, τι επιτρέπεται και τι όχι όλες οι απορρίες αρχίζουνε να έρχονται σαν βροχή και απλά δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Χαλαρώστε και απολάυστε την εγκυμοσύνη σας χωρίς να αναρρωτιέστε συνεχώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

Έξυπνες συμβουλές για μια όμορφη μέλλουσα μαμά:

  • Αποτρίχωση με κερί , επιλέξτε αυτή την μέθοδο η οποία είναι ακίνδυνη και με μεγαλύτερο αποτέλεσμα, για να μην  έχετε στο μυαλό σας κάθε μέρα το τι θα κάνετε όταν αρχίσετε να φουσκώνετε για τα καλά και δεν θα μπορείτε ούτε να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας.
  • Βότανα: χρησιμοποιήστε το χαμομήλι για να καθαρίζέτε την επιδερμίδα σας και για να κάνετε χλιαρές κομπρέσες για το πρήξιμο είτε στην κοιλιακή χώρα είτε στα πόδια. Είναι χλαρωτικό και ταυτόχρονα κάνει καλό στην επιδερμίδα σας.
  • Επιδερμίδα : το δέρμα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται εύθραστο και ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε κρέμες με φυτικά εκχυλίσματα με καταπραυντική δράση όπως το ανθόνερο , το χαμομήλι, το τριαντάφυλλο και το πορτοκάλι. Αποφεύγετε τον ήλιο και χρησιμοποιήστε κρέμες με δείκτη προστασίας υψηλό.
  • Κυτταρίτιδα: Καταναλώστε άφθονο νερό και χρησιμοποιείστε φυτικές κρέμες για να σας βοηθήσουνε στην αποτοξίνωση του δέρματος. 
  • Μάτια: θα παρατηρήσετε ότι τα μάτια σας με το καιρό θα ειναι όλο και πιο πρησμένα , απλά κρύες κομπρέσες χαμομηλιού και κάποια βοηθητική κρέμα .
  • Νύχια : φυσικά και θα συνεχίσετε να κάνετε μανικιούρ - πεντικιούρ , εξάλλου είναι και αυτό βασικό για την ομορφιά της γυναίκας και είναι και μια στιγμή χαλάρωσης και περιποίησης . Το μόνο που θα πρέπει είναι να προσέχετε τα εργαλεία να είναι καλά αποστειρωμένα που θα χρησιμοποιηθούνε και να αποφεύγετε τα πολύ έντονα χρώματα γιατί περιέχουνε περισσότερα χημικά στοιχεία.
  • Πόδια: όσο περναέι ο καιρός τα πόδια σας βαραίνουν και πρήζονται , χρησιμοποιήστε ειδικά τζελ ανακούφισης και κρυοθεραπείες για το πρήξιμο.
  • Ραγάδες : μην σας ενοχλούνε γιατί πλέον υπάρχουν στο εμπόριο κρέμες που σας βοηθούνε να τις αντιμετωπίσετε και κυρίως η καθημερινή χρήση βαζελίνης ή ελαιόλαδου για να διατηρεί το δέρμα ελαστικό.
  • Βαφή μαλλιών : καλύτερα να κάνετε ανταύγειες ή εάν θέλετε βαφή επιλέξτε φυτική βαφή για να μην έχετε και τους εννέα μήνες την ανυσηχία για το τι θα συμβεί.
Μπορείτε να είστε όμορφές και περιποιημένες και τους εννέα μήνες , χαρίστε στον εαυτό σας ψυχική ηρεμία και όλα θα κυλίσουνε όμορφα.

Υιοθετήστε ένα στύλ που σας ταιριάζει και θα είστε η πιο όμορφη μέλλουσα μαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: