17 Μαΐου 2013

Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά ........

Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας σίγουρα θα θέλαμε να μεταφερθούμε στον κόσμο της αθωότητας και του παιχνιδιού , να αισθανθούμε και πάλι παιδιά και να αφήσουμε το καθημερινό στρές και την αγωνία που βιώνουμε σαν γονείς  που τα πάντα γίνονται με προγραμμα και απόλυτη ακρίβεια.Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανακτήσουμε λίγο από αυτές τις ξέγνοιαστες ημέρες. 
Απλά θυμηθείτε τι σας έκανε ευτυχισμένους  όταν ήσασταν  μικροί  και κάντε το μαζί με τα παιδιά σας.

  1. Κανονίστε να πάτε μια εκδρομή στο βουνό ή τη θάλασσα, να πάρετε μαζί σας το φαγητό , να παίξετε μπάλα, να τρέξετε, να κολυμπήσετε και πολλά άλλα.


2. Προγραμματίστε ένα αγώνα στε πίστα go-karts , ειδικά εάν έχετε γιό θα ξετραλλαθεί , κάντε έναν αγώνα μεταξυ σας ή μεταξυ μαμά και κόρης - μπαμπά και γιού.


3. Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα water park ετοιμάζονται να υποδεχτούνε τον κόσμο , τι λέτε να βουτίξετε και εσείς στην πισίνα με τα παιδιά αφού πρώτα διασχίσετε την μεγάλη νερουτσουλίθρα μαζί τους ?


4. Ποδηλασία, ξεκινήστε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα με τα ποδήλατα σας, επιλέξτε έναν προορισμό ασφαλές για τα παιδιά σας , ετοιμάστε ένα μικρό γεύμα και κάντε μια στάση για ξεκούραση και αναμνηστικές φωτογραφίες.


5. Το αγαπημένο μας παιδικό παιχνίδι : το κουτσό ξεκινήστε και μετρήστε αντοχές εσείς ή τα παιδιά θα αντέξουνε πιο πολυ.

  • διοργανώστε έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδόσφαιρο ή βόλει μεταξύ γονειών και παιδιών.
  • διαγωνισμό μαγειρικής
  • διαγωνισμό ζωγραφικής 
  • διαγωνισμό τραγουδιού 
  • σκάκι

Υπάρχουνε άπειρες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας και να νιώσουμε και εμείς παιδιά. Ο χρόνος μαζί τους είναι πολύτιμος και για τις δυο πλευρές.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Δεν υπάρχουν σχόλια: