08 Απριλίου 2013

DIY Σπιτάκια από χαρτόνι !


Δημιουργήστε φανταστικά και πρακτικά σπιτάκια από χάρτόνι για τους μικρούς σας μπόμπιρες.

Αφήστε τα να τα ζωγραφίσουνε και να τα διακοσμήσουνε όπως αυτά φαντάζονται το δικό τους σπίτι, έτσι θα ανακαλύψετε και εσείς τι είναι αυτό που λατρεύουν πιο πολύ στο σπίτι σας ή τι είναι αυτό που τους λείπει.


πηγή κατασκευής
builtbykids.com/tinyfolk-cardboard-playhouses/?pid=930


Αγοράστε ένα μεγάλο λευκό χαρτοκούτι,  σχεδιάστε μια πόρτα και 2 παράθυρα και κόψτε με ειδικό κοπίδι  από τις 3 πλευρές έτσι ώστε να μπορούνε να ανοιγοκλείνουνε. Για την οροφή εάν το κουτί σας έχει ενιαίο  πάτο και όχι 2 φύλλα τότε , όπως στην εικόνα κόψτε λίγο λοξά τις άκρες του υπόλοιπου κουτιού και αφήστε από τις 2 πλαϊνές πλευρές 2 εγκοπές, κάντε δυο σχισμές στο κομάτι της οροφής και περάστε τις εγκοπές για γίνει στέρεο. 

Tips: Στην πόρτα και στα παράθυρα μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρυπούλα και να περάσετε μια όμορφη κορδέλα από έξω προς τα μέσα για να μπορούνε να ανοιγοκλείνουνε χωρίς να σκιστούνε.


Η κατασκευή αυτή μπορεί να γίνει και με μεγάλα κομμάτια από χοντρό γκοφρέ ανακυκλώσιμο χαρτόνι και να συναρμολογήσετε με τον τρόπο των εγκωπών κάθε ένα ξεχωριστά.Φυσικά μπορείτε να αγόράσετε το παραπάνω σπιτάκι από το  http://tinyfolk.com.au αλλά το θεωρώ υπερβολικό γιατί είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του και υπέροχο να δημιουργουμε μαζί με τα παιδιά .Δεν υπάρχουν σχόλια: