14 Απριλίου 2013

ΕΞΟΔΟΣ: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο !


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα καλύπτοντας όλες τις παιδικές ηλικίες . 

Παιδικές εκδηλώσεις για παιδιά από 1 έτους , βρείτε αυτό που  ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας και αφιερώστε του την ημέρα αυτή.

Για παιδιά 6 - 12 ετών

Ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Γνωρίζω το Πάσχα με όλες μου τις αισθήσεις» τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 & ώρες 8:30–16:30 και προσκαλεί παιδιά 6-12 χρόνων να ανακαλύψουν το Παιδικό Μουσείο, προσεγγίζοντας το Πάσχα με ένα διαφορετικό τρόπο: μέσα από όλες τους τις αισθήσεις!
  • Τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα χέρια μας στο Παιδικό Μουσείο, το Πάσχα;
  • Ποιες μυρωδιές φτάνουν στη μύτη μας αυτή την περίοδο; 
  • Ποια σχέση έχει η Μεγάλη εβδομάδα με την τέχνη; 
  • Ποιοι ήχοι μας θυμίζουν τις ημέρες του Πάσχα; 
  • Τι γευόμαστε στο πασχαλινό τραπέζι; 
  • Συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες, θα μαγειρέψουν και θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. 

Πρωϊνά προγράμματα για παιδιά 3-6 χρόνων

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου 2013 - Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Απριλίου 2013:«Ταξίδι στα πασχαλινά έθιμα με ένα πλοίο»
Από τα νησιά του Ιονίου και από εκεί στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γνωρίζουν τα παιδιά τα έθιμα του Πάσχα. Στη συνέχεια φτιάχνουν τα Χριστολούλουδα με τα οποία θα στολίσουν τον επιτάφιο.
Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2013: «Στολίδια για τη λαμπάδα μου»
Το Μεγάλο Σάββατο, η παράδοση θέλει να πηγαίνουμε στην Ανάσταση με τις λαμπάδες μας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα στολίδια της λαμπάδας τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών όπως σύρμα, φτερά, χαρτιά, πηλό, ύφασμα και τη δημιουργική φαντασία τους!

Μ. Πέμπτη 2 Μαϊου 2013: «Σιγά, τα αυγά»
Ποιες άραγε από τις μπογιές που γνωρίζουμε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε φέτος τα πασχαλινά αυγά μας; Τα παιδιά πειραματίζονται πάνω σε έτοιμα βρασμένα αυγά με διαφορετικά είδη ζωγραφικής όπως μαρκαδόρους, δακτυλομπογιές, τέμπερα κλπ. ώστε να επιτύχουν τον επιθυμητό στολισμό για το αυγό τους.
Μ. Σάββατο 4 Μαϊου 2013: «Τα κουλούρια της Λαμπρής»
Ποιο είναι το γλυκό του Πάσχα που τις γειτονιές ζαλίζει; Μέσα από ένα παιχνίδι μυρωδιών τα παιδιά σταδιακά συνθέτουν τη συνταγή για ένα πασχαλινό κουλούρι, γεμάτο χρώματα και αρώματα.
Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Μαϊου 2013: «Στο αυγό ή την κοιλιά;»
Με ποιον τρόπο τα ζώα ξεκινούν τη ζωή τους; Ποια η σχέση τους με το γάλα και ποια με το αυγό; Τα παιδιά αξιοποιώντας οπτικοαουστικό υλικό και αντικείμενα των συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανακαλύπτουν τις ομοιότητες και διαφορές των θηλαστικών και ζώων που γεννιούνταν μέσα σε αυγά.
Πέμπτη 9 & Παρασκευή 10 Μαϊου 2013: «Ανοιξιάτικο μόμπιλε»
Τα παιδιά θα αποτυπώνουν το «ξύπνημα» της φύσης, τα συναισθήματά τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει, κατασκευάζοντας τρισδιάστατες παραστάσεις σε μορφή mobile.   
Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαϊου 2013: «Από κάμπια, πεταλούδα»
Πώς πετούν οι πεταλούδες; Πόσο καιρό ζουν; Τι σχέση έχουν με τις κάμπιες; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις μεταμορφώσεις των εντόμων που γίνονται η αφορμή για τη δημιουργία της δικής τους πεταλούδας) Δεν υπάρχουν σχόλια: