04 Μαρτίου 2013

Παιδικά Βιβλία & ΠαραμύθιαΤο παραμύθι πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας προγράμματος με το παιδί. Πρέπει να υπάρχει η ώρα του παραμυθιού , συνήθως οι πιο κατάλληλες ώρες είναι οι απογευματινές ή οι βραδινές πριν τον ύπνο.
Πριν όμως από τον ύπνο καλό θα ήτανε να μην  επιλέγουμε παραμύθια τρομακτικά (χρειάζονται οπωσδήποτε και αυτά , αλλά άλλη ώρα).


Εψαξα λοιπόν και βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα παραμύθια, ιστορίες και παιδικά βιβλία που σίγουρα θα αρέσουνε στους μικρούς μας φίλους. 


Μια ευαίσθητη ιστορία μ΄έναν βάτραχο που ελπίζει ότι τι Φιλί θα έρθει και θα τον μεταμορφώσει σάυτό που πραγματικά είναι .Σε κάτι σπουδαίο. Πιό αληθινό.Την ίδια ιδέα έχει και η βατραχίνα του. Στο τέλος βέβαια ερωτεύονταο ο ένας τον άλλον και φιλιούνται και μένουν ....βάτραχοι.
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι το κατεξοχήν παιδικό βιβλίο. Το ξέρουν όλοι, ακόμα κι όσοι δεν το ’χουν διαβάσει. Το έχουμε δει επίσης στο σινεμά και στο θέατρο. Εδώ όμως δε μιλάμε για «μία ακόμα Αλίκη». Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η υπέροχη εικονογράφηση της Ντοτρεμέρ, που αφηγείται την ιστορία του Λιούις Κάρολ με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τα πρόσωπα, οι προοπτικές, οι γωνίες και οι εμπνευσμένες ιδέες της εικονογράφου κάνουν το βιβλίο μαγευτικό για μικρούς και για μεγάλους.

Υπάρχουν γάτες που πιάνουν φιλίες με ποντίκια; Και με τα σκυλιά; Ποντίκια που τρώνε μαρμελάδα και κάνουν μπάνιο στην λιακάδα; Υπάρχουν ποντίκια με φτερά; Ποντίκια που ζούνε σε κλουβιά; Ποντίκια ευγενικά και καλομαθημένα, που ζούν με τους φίλους τους αγαπημένα; 
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη !

Έξω κάνει κρύο και παγωνιά .Χιονίζει. Μέσα στο δωμάτιο καιει η φωτιά στο τζάκι. Το κορίτσι, η Πάνινη Γάτα , ο μπλέ Ελέφαντς και το Ξύλινο Αλογάκι κάθονται στα ζεστά.
Και νυστάζουν. Φύγαμε για περιπέτεια λέει το Κορίτσι.........


Παντού σε όλο τον κόσμο υπάρχουν σπίτια, διαφορετικές χώρες, διαφορετικά παιδάκια, διαφορετικές οικογένειες, διαφορετικές πόλεις... Όμως, τελικά, δεν έχει σημασία πού μένεις, σημασία έχει η αγάπη, και η αγάπη μένει εκεί που μένουν τα παιδάκια». Ένα βιβλίο που παρουσιάζει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με ευαισθησία και τρυφερότητα τη σημασία της αγάπης, που μπορεί να ανθίσει σε όλα τα σπίτια και σε όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά τους.Δεν υπάρχουν σχόλια: