17 Μαρτίου 2013

Όμορφες και χρήσιμες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο!


Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για να διακόσμήσουμε ένα παιδικό δωμάτιο έτσι ώστε να είναι και όμορφο και φιλικό προς το παιδί. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τους τοίχους μας όχι με     ταπετσαρίες οι οποίες και σκόνη μαζεύουνε αλλά και δεν καθαρίζονται και εύκολα, αλλά ζωγραφίζοντας με οικολόγικά χρώματα το σχέδιο της επιλογής μας. πηγή: www.myhomeinteriordesigns.com 


Χρησιμοποιούμε αέρινα υφάσματα και φωτεινά χρώματα για τις κουρτίνες μας και δίνουμε μια αρμονία στους συνδιασμούς των χρωμάτων.


πηγή:http://www.thebabywebsite.com

Υπέροχες φιγούρες της Disney είναι κατάλληλες για το παιδικό δωμάτιο και διαχρονικές. Επίσης καλύπτουν όλο το εύρος χρώμάτων και είναι θέματα ουδέτερα. 
Είναι βασικό να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες και για το αγόρι αλλά και το κορίτσι.
Αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε επιλέγοντας ένα θέμα είναι το πόσο θα θέλουμε να το κρατήσουμε, ο λόγος είναι γιατί εάν επιλέξουμε ένα εντελώς μωρουδίστικό θέμα ,το παιδάκι μας μεγαλώνοντας ίσως να μην το θέλει και εμείς να μην είμαστε σε θέση να το αλλάξουμε.


πηγή:www.the-pink-witch.blogspot.com

Στο εμπόριο υπάρχουνε και ειδικά αυτοκόλλητα "stick" που μπορούμε να κολλήσουμε στους τοίχους μας αλλά και άλλα όμορφα αντικείμενα όπως ένα όμορφο φωτιστικό οροφής ή δαπέδου.

πηγή: www.myhomeinteriordesigns.com 

Δώστε μεγάλη προσοχή στα χρώματα που θα επιλέξετε τόσο για τα έπιπλα του παιδιού όσο και για το γενικό χρώμα του δωματίου. Καλύτερα θα είναι να επιλέξετε λευκά έπιπλα ή ανοιχτό μπέζ και το ίδιο και στους τοίχους γιατί έτσι θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε μια όμορφη ζωγραφιά και ο συνδιασμός των χρωμάτων να χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: