02 Μαρτίου 2013

Πρώτη φορά έγκυος?


το τεστ βγήκε θετικό και για πρώτη φορά στη ζωή σας ζείτε το θαύμα της εγκυμοσύνης.

Οι απορίες σας είναι πολλές όπως και οι δικές μου πριν από τρισήμιση χρόνια  κι επειδή ξέρω από πρώτο χέρι πως "κάθε αρχή και δύσκολη" θα προσπαθήσω μαζί με τη βοήθεια και άλλων μαμάδων να συγκεντρώσω στο Life Idea  " μαμά για πρώτη φορά " όλα τα σχετικά για να μην ανχώνεστε .
Η πρώτη μας επίσκεψη στο γιατρό 

Μετά από το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ το σίγουρο είναι η επίσκεψη στο γυναικολόγο σας. Το πιθανότερο είναι να σας ζητήσει να κάνετε μια απλή εξέταση αίματος " β' χωριακή " προκειμένου να βεβαιωθεί η εγκυμοσύνη και θα προσδιορίσει και την ηλικία της κύησης.


Ο καιρός περνάει και όλα πάνε καλά, ήρθε η μεγάλη στιγμή θα κάνετε 

το πρώτος σας υπερηχογράφημα

Σημειώστε καλά την ημερομηνία και την ώρα που θα ακούσετε την καρδούλα του να χτυπάει .

το πρώτο σκίρτημα του μωρού σας

Το πρώτο σκίρτημα του μωρού που θα νιώσετε θα είναι μια μοναδική στιγμή στην εγκυμοσύνη -αλλά και μια τρυφερή ανάμνηση που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή. 
Συνήθως  "ακούτε" το μωρό μεταξύ της 17ης και της 18ης εβδομάδας 
Στην αρχή δεν θα είστε σίγουρη και αυτό είναι φυσιολογικό. 
Αν όμως παρατηρήσετε πως νιώθετε τα μικρά του φτερουγίσματα όταν είστε ξαπλωμένη και ήρεμη, τότε μάλλον πρόκειται για την πρώτη γλυκιά επαφή με το αγέννητο μωρό σας. 
Λίγες μέρες αργότερα, τα σκιρτήματα θα γίνουν πιο έντονα και θα είστε βέβαιη πια πως το μωρό σας είναι μια χαρά και σας στέλνει με αυτό τον τρόπο τους… χαιρετισμούς του!

Τώρα όλα είναι μια χαρά και η εγκυμοσύνη σας προχωράει κανονικότατα , αρχίστε λοιπόν να σχεδιάζεται το παιδικό δωμάτιο , τα ρουχαλάκια του και πολλά άλλα ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: