08 Μαρτίου 2013

Οικογενειακές Δραστηριότητες - Παιχνίδι μέρος 1ο

Απλές ή σύνθετες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που μπορούνε να γίνουν μέσα στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο.
Δραστηριότητες αναψυχής ή συναγωνισμού ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε:

     Στο σπίτι: 

Μπασκετ: πάρτε μια κάλτσα ή μία μικρή μαξιλαροθήκη ανάλογα με την ηλικία του/των παιδιών σας και γεμίστε την με χαρτιά ,αμέσως έχετε δημιουργήσει μια μπάλα μπάσκετ όχι όμως επικίνδυνη.Ένας κάδος αποριμμάτων  για να χρησιμοποιηθεί ώς μπασκέτα και μονωτικές ταινίες ή χαρτοταινίες για να σχηματίσετε τις γραμμές. Ο ρόλος σας αυτός που σίγουρα επιτελείτε καθημερινά του διαιτητή. Αφήστε τους μπόμπιρες να παίζουνε ώρες ατελείωτες.

Κρυμμένος Θησαυρός: κρύψτε αντικείμενα σε διάφορα σημεία του σπιτιού . Κάθε αντικείμενο - σταθμός θα έχει οδηγίες για τον επόμενο. Νικητής θα είναι αυτός που θα φτάσει μέχρι τον τελευταίο σταθμό.
Εάν το παιδί είναι μικρό και δεν μπορεί να διαβάσει τότε κάθε αντικέιμενο που θα βρίσκει θα έχει και ένα έπαινο μια καραμελίτσα ή σοκολάτα , θα το βοηθάμε εμείς με τρόπο να κατευθυνθεί προς το κρυμένο αντικείμενο.

Διαγωνισμός Μαγειρικής: Αποφασίστε μικροί και μεγάλοι να φτιάξετε ένα απλό φαγητό μια σαλάτα ή ενα σάντουιτς, ορίστε έναν κριτή, δώστε του να δοκιμάσει. Ο χαμένος θα πρέπει να μαζέψει το τραπέζι.


Ζωγραφική - γυμναστική: Ζωγραφίστε σε κάρτες διάφορες ασκήσεις γυμναστικής. Κάθε ένας επιλέγει μια κάρτα και προσπαθεί να κάνει αυτό που βλέπει. Προσέξτε γιατί τα παιδιά διαθέτουνε μεγάλη φαντασία.


Μπαλόνια: Φουσκώστε μπαλόνια και προσπαθήστε να τα κρατήσετε ψηλά χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας,
Χουλα - Χουπ: Παιχνίδι για γερή μέση 

2 σχόλια:

Gina είπε...

Καλώς σε βρήκα. Εριξα μια ματιά στις αναρτήσεις σου και πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Μπράβο Καλό ΣΚ.

Giota Mavreli είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ, τα σχόλια σας και ο χρόνος που μου αφιερώνετε μου δίνουν δύναμη και χαρά να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα με αγάπη , ελπίζω τα θέματά μου να είναι πάντα χρήσιμα και να σας κρατάνε μια όμορφη συντροφιά.