21 Φεβρουαρίου 2013

Chocolate cupcakes με λουλούδια από ζαχαρόπαστα


Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο, εύκολο επιδόρπιο για μια ειδική περίσταση, δοκιμάστε αυτά τα cupcakes.



Συστατικά
¼ κιλό ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
5 μεγάλα αυγά
9 ουγκιά υγρού από το αγαπημένο σας σιρόπι σοκολάτας
 ½ κουταλιά της σούπας γάλα
 1 ½ κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας



Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς C. 
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.Ρίξτε ένα ένα τα αυγά, σιρόπι σοκολάτας και τη  βανίλιας. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά.
Γεμίστε τα φορμάκια για cupcakes  και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του cupcake να πάρει χρώμα.
Αφήστε το κέικ κρυώσει για να συνεχίσετε με το γλάσο.

Για το γλάσο σοκολάτας Buttercream

24 ουγκιές ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%
1 κουταλιά της σούπας καθαρό σιρόπι αραβοσίτου
1 εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού
12 ουγκιές ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο
16 ουγκιές (1 lb) ζάχαρη άχνη

Χρησιμοποιήστε ένα μπεν μαρί για να λιώσετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μαζί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα κομματάκια της σοκολάτας πολύ καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις ειναι έτοιμο το μίγμα και ανακατεύουμε το σιρόπι αραβοσίτου και τη βανίλια και  αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
 Στο μίξερ χτυπήστε ελαφρά το μίγμα σοκολάτας, ζάχαρη άχνη και μαλακωμένο βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, έως ότου δέσει.

Περνάτε το γλάσο σοκολάτας Buttercream πάνω στην επιφάνεια των cupcakes

Τα λουλούδια ζαχαρόπαστας τα αγοράζεται έτοιμα ή αγοράστε έτοιμη ζαχαρόπαστα και δώστε το σχέδιο που θέλετε εσεις.

1 ουγκιά = 28,35 γραμμάρια (http://el.wikipedia.org/wiki/Ουγγιά)





μπορείτε να τυπώσετε επίσης  την συνταγή από το :

ή 


















μπορείτε να τυπώσετε όλη την συνταγή από το :

ή 








Δεν υπάρχουν σχόλια: