28 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτική Μαρμελάδα "μήλο με πορτοκάλι" !


Μαρμελάδα μήλο & πορτοκάλι




πηγή φωτογραφιας:www.google.gr
Τι χρειαζόμαστε:

8 φλ. κομμένα μήλα (γύρω στα 8 μήλα ανάλογα το μέγεθος)
5 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πορτοκάλι (με τη φλούδα)
2 φλ. νερό





Εκτέλεση συνταγής
1.Πλένουμε και καθαρίζουμε τη φλούδα , τα κόβουμε σε 4 κομμάτια αφαιρόντας από το κέντρο τους  τα κουκούτσια. Τα καθαρισμένα μήλα βάλτε τα σε μια λεκανίτσα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα υπόλοιπα (κυρίως τα κομμάτια με το κουκούτσι) βάλτε τα σε ένα τούλι. 
2.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το τούλι με τα φλούδια και τα κουκούτσια και το νερό και αφήστε τα να βράσουν για λίγη ώρα, να μαλακώσουν κάπως.
3.Βγάζουμε το τούλι και τα μήλα. Δεν πετάμε το νερό. Περάστε τα μήλα από το μπλέντερ (να μην διαλυθούνε εντελώς , είναι καλό να είναι αρκετα ψιλοκομμένη αλλά όχι πολτοποιημένη) και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα (με το νερό).
4.Κόψτε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια (αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια). Κόψτε και τη φλούδα του σε λεπτές λωρίδες.
5.Προσθέστε στα μήλα τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και αφήστε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα
6.Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.

2 σχόλια:

ARETI είπε...

Συνταγή της γιαγιά ή της μαμάς να υποθέσω , την εχω φτιάξει και εγώ στο παρελθόν πολλές φορές , .Αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε.

Giota Mavreli είπε...

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ