26 Φεβρουαρίου 2013

Οι πρώτες μέρες με το μωράκι μας στο σπίτι !

Επιτέλους στο σπιτάκι μας............
πηγή φωτογραφίας:
http://www.babiesonline.com/


Η επιστροφή στο σπίτι με το μωρό μας έχει  υπέροχα συναισθήματα αλλά και μία μικρή ανησυχία για την ασφάλεια και την φροντίδα του.Οι πρώτες 40 ημέρες της ζωής του παιδιού είναι δύσκολές κυρίως για τη μαμά ταυτόχρονα όμως είναι πολύ σημαντικές για το μωράκι, τους νέους γονείς και τη μεταξύ τους σχέση.Ας δούμε τα βασικά σημεία φροντίδας τόσο για το μωρό όσο και για την μητέρα στην πρώτη τους συνύπαρξη ως οικογένεια.


 Οι πρώτες 40 ημέρες , είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει η μητέρα και το μωρό να διασφαλίσουνε σύμφωνα πάντα με την θρησκεία μας αλλά και την επιστήμη πρίν από την πρώτη τους έξοδο από το σπίτι.Σύμφωνα με την θρησκεία 40 ήμέρες θέλουν για να  πάρουνε τα μωράκια μας την ευχή και από ιατρικής φύσεως να επανέλθει η μήτρα να επανέλθει στη θέση της.


Ο πρώτος μήνας με το μωρό μας:

Όταν επιστρέφουμε από το μαιευτήριο στο σπίτι με το δικό μας μωράκι διαπιστώνουμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα και τα χάνουμε. Απο την άλλη πλευρά το μωράκι μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Η φυσική άμυνα του οργανισμού του ολοκληρώνεται πλήρως το 2ο χρόνο της ζωής του.

Καθημερινή φροντίδα του μωρού:

Η καθημερινή φροντίδα του μωρού είναι σοβαρή και ουσιαστική διαδικασια που συμβάλλει στην υγιεινή και σωστή ανάπτυξή του.Ταυτόχρονα όμως είναι μια ευχάριστη διαδικασία και συμβάλλει στο δέσιμο της σχέσης με τους γονείς.

Η αγάπη έρχεται .....

Η υπερβολική ανυσυχία της μητέρας κυρίως , δεν την αφήνει να εκφράσει τα συναισθήματα  προς το παιδί . Μόλις περάσουνε οι πρώτες ημέρες που σίγουρα είναι δύσκολες για την μητέρα τότε θα αρχίσει το πιό γλυκό παιχνίδι μεταξύ σας . Αγκαλιές , χάδια και φιλάκια θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της σχέσης μητέρας - παιδιού.

Ο ρόλος του πατέρα

Η καθημερινή φροντίδα του μωρού δεν πρέπει να αφήνει αμέτοχο τον πατέρα .Είναι εξίσου σημαντική για το μωράκι και η συμμετοχή του μπαμπά, έχει ανάγκη την παρουσία και την στοργή και των δύο γονιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια: